17 Mart 2021 0 (8284)

Ekrem İmamoğlu davasında karar açıklandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Ordu eski Valisi Seddar Yavuz'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın 7'nci duruşmasında karar çıktı. İBB Başkanı İmamoğlu'na 354 gün boyunca 20 TL para cezası verildi. İmamoğlu'nun ödeyeceği ceza miktarı 7.080 TL olarak belirlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Ordu eski Valisi Seddar Yavuz’a hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın 7’nci duruşması görüldü. Duruşmaya İBB Başkanı İmamoğlu katılmadı. Savcılık, İmamoğlu hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep etmişti, bugünkü duruşmada kararın açıklanması bekleniyordu.  Duruşmaya İBB Başkanı İmamoğlu katılmadı.

Bugün görülen davada Ekrem İmamoğlu'na 354 gün boyunca 20 TL para cezası verildi. İmamoğlu'nun ödeyeceği ceza miktarı 7.080 TL olarak belirlendi.

İBB Başkanı İmamoğlu’nun 354 gün boyunca 20 TL parası yani toplamda 7.080 TL para cezası ödemesi hükmedildi.

Kararı değerlendiren Avukat Kemal Polat, “Para cezası kesinleşmedi. Bu devam edecek, bir sorun yok, hukuki yollara başvuracağız” dedi.