13 Nisan 2021 0 (482)

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeni görev dağılımı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı birinci birleşiminde Meclis başkan vekilleri, divan katipleri, komisyon üyeleri ile Büyükşehir ve ESHOT encümen üyeleri belirlendi. Mecliste koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan özel öğrenci yurtlarından Nisan ayından başlayarak yıl sonuna kadar evsel katı atık transfer ve bertaraf bedellerinin alınmamasıyla ilgili başkanlık önergesi de ilgili komisyonlara gönderildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısının ilk birleşimi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meclis oturumuna katılan, İzmir’de geçmiş dönemlerde görev yapan ve halen iş başındaki kadın belediye başkanlarını kutlayarak “Burada olmanız önemli. Kadınları belediye başkanlığı için özendirmek, motive etmek istiyoruz” dedi. Soyer, konuşmasının ardından daha önce belediye başkanlığı yapmış Nurgül Uçar, Hülya Yarbuz, Şükran Akyer, Sema Pekdaş ve Sibel Uyar ile görevini sürdüren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ile Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a plaketlerini takdim etti. 17 Mart’ta hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi Meclis Üyesi CHP’li Haydar Gültekin adına saygı duruşunda bulunuldu. Gültekin için hazırlanan plaket Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’e verildi.  Soyer “Genç yaşta hayata veda etti. Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Görev alacak isimler belirlendi
Ardından Meclis birinci ve ikinci Başkan Vekilleri, Meclis Divan Katipleri, Büyükşehir Belediyesi Encümen üyeleri, ESHOT İdare Encümen üyeleri ve Meclis İhtisas Komisyonu üyeleri için seçim yapıldı. Meclis Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İkinci Başkan Vekili ise Burhan Suat Çağlayan oldu. Meclis Divan Katipleri olarak CHP’den Dolunay Bayer, Ali Bor, Deniz Bektaş, AK Parti’den ise Fırat Eroğlu belirlendi. Yedek üyeler ise CHP’den Sultan İpekli, İzel Zenginobuz Derinsu, Hüsniye Yıldırım, AK Parti’den Çile Özkul seçildi. Encümen üyelikleri için CHP’den önerilen Yeşim Tekoğlu, Erhan Uzunoğlu, İsmet Orhan, İlhan Özköse, Serkan Kalmaz, ESHOT Encümen üyelikleri için de CHP’den Kazım Çam, Çağlar Gülez, Mehmet Maltepe yapılan gizli oylama sonrasında göreve getirildi.