18 Şubat 2021 0 (3137)

Kadıköy Belediyesi işçilerinin grevi sona erdi! En düşük maaş net 5 bin 275 TL

Kadıköy Belediyesi işçilerinin günlerdir devam eden grevi, Belediye ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında yapılan anlaşma ile sona erdi. İmzalanan sözleşmeyle, belediyedeki en düşük işçi maaşı, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç; aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlendi.

Kadıköy Belediyesi konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Kamuoyuna önemli açıklama;

Kadıköy Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, Genel-İş Sendikası Genel Merkezi ile yapılan anlaşma ile sona ermiştir. İmzalanan sözleşmeyle, Kadıköy Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç; aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz."