11 Eylül 2020 0 (1248)

Vali ve Başkan yine sahada yine denetimde

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Kazancılar Çarşısı, Millet Caddesi ve Sivas Caddesi girişindeki balıkçıların bulunduğu bölgede esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulundu.

Pandemi sürecindeki vaka artışlarının önüne geçilmesi adına Kayseri’de gereken önlemleri alan ve her fırsatta vatandaşlara uyarılarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile birlikte maske, mesafe ve temizlik konusunda vatandaşları ve esnafları uyarmaya devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Kazancılar Çarşısı ve Millet Caddesi’nde devam eden denetimlerde vatandaşlar ve esnaflara hatırlatmalarda bulunuldu.
Denetimler esnasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, “İnsanlarımızı seven bir anlayış içerisinde kurallara uyma bağlamında hepimiz hem nezaket kuralları çerçevesinde hatırlatmada bulunuyoruz hem de hemşehrilerimizle Sayın Valimiz ile birlikte sohbet ediyoruz. Amacımız dediğimiz gibi hem kendimizi hem karşımızdakini korumak. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarsak şehrimizdeki sorunları en aza indirgemiş oluruz. Aksi takdirde daha sonra ister istemez daha ağır kurallarla karşı karşıya kalmak durumunda olabiliriz. Biz olayları böyle değerlendiriyoruz. Gördüğümüz kadarıyla da çarşımızdaki esnaflarımızın ya da vatandaşlarımızın yüzde 99’unun kurallara uyduğunu gözlemliyoruz. Elbette Kayseri’nin hareketli bir şehir olması, cazibe merkezi olması, endüstri merkezi olması, son süreçte de kurban bayramından bu yana ister istemez hareketliliğin fazla olmasından kaynaklı tablolar bir miktar bizleri rahatsız edecek ve arzu etmeyeceğimiz doğrultuda. Biz bir adım sonrasını düşünerek bunu daha geriye nasıl çekeriz, daha sonra daha ağır sorunlarla karşı karşıya nasıl kalmayız kaygısıyla bu uyarılarda, bu çalışmalarda bulunuyoruz. Bizlere her zaman sahip çıkan hem şeylerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Denetimlerini Cumhuriyet Meydanı’ndan tramvay ile balıkçılar çarşısına geçerek sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Kayseri Valisi Şehmus Günaydın burada da vatandaşlara ve esnaflara pandemi kurallarına uyulması noktasında uyarılarda bulundu.