02 Ağustos 2021 0 (238)

Doğubayazıt Belediyesi, Manavgat’ta Çıkan Yangına Sessiz Kalmadı

Doğubayazıt Belediyesi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarda çıkan orman yangınları sebebi ile adeta cehennem yerine dönen bölgelerde görev alacak 1 adet arazöz ve 2 personel görevlendirdi.

Doğubayazıt Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait 1 arazöz ve 2 personeli ile Manavgat’taki yangınlara müdahale için görev almak üzere hazırlıklarını tamamladı.

Konuya dair açıklama yapan Belediye Başkanı Yıldız Acar; ”Ülkenin Doğusundan Batısına, kardeşliğin hâkim olduğu bu coğrafyada, maalesef üzücü olaylara tanık oluyoruz. Özellikle son yıllarda yaşanan kuraklığın doğaya verdiği zararın yanı sıra, bu denli orman yangınları ile yeşil alanlar bir bir yok oluyor. Biz de güneşin ilk doğduğu, medeniyetler ve turizm cenneti olan güzel şehrimizden, Doğubayazıt Belediyesi olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağız. Doğubayazıt halkı olarak bu konularda hassas ve bir o kadarda duyarlıyız. Ayrıca, Konya’da yüzlerce kişinin bir aileye saldırısı sonrası 7 kişinin hayatına mal olan ve evlerinin ateşe verilmesine sessiz kalmıyor ve şiddetle kınıyoruz. Yaşanan bu vahşet ve doğa felaketi nedeni ile hayatını kaybedenlere şahsım ve halkım adına Allah’tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı diliyorum” dedi.