22 Nisan 2021 0 (161)

Kılıçdaroğlu: Belediye başkanlarımız tarih yazıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Beylikdüzü Belediyesi'nin gerçekleştirdiği toplu açılış ve temel atma töreninde CHP'li belediyelere "ayrım yapmadan hizmet edin" mesajı verdi. CHP lideri, “Belediye başkanlarımız pandemi öncesi pandemi sonrası bir tarih yazıyorlar. Baskılara rağmen ellerindeki kaynakları en iyi şekilde kullanıyorlar” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği “23 Nisan'da 23 Park açılışı” ve 6 yeni tesisin temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tören sırasında yaptığı konuşmadaki  “Bu vesileyle 23 Nisan'a 2 gün kala yapılan bu 23 Nisan'a özel 23 parkın açıldığı bu özel günde ben de 120… 128 park diyecektim az daha. Ama Genel Başkanım ararsanız tek tek 128 parkı İstanbul'da size buluruz şu anda onu ifade edeyim hepsi vardır hepsi yerindedir” sözleri salonda kahkahalara ve alkışlara neden oldu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da konuşmasında CHP'li belediye başkanlarına ayrım yapmadan hizmet mesajını yineleyerek yeni, bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başladı şu şekilde:

“YENİ BİR TARİH YAZIYORUZ ASLINDA”

“Belediye başkanlarımız pandemi öncesi pandemi sonrası bir tarih yazıyorlar. Baskılara rağmen ellerindeki kaynakları en iyi şekilde beldedekiler için kullanıyorlar. Onlar mutlu olduğu sürece belediye başkanlarımız da mutlu. Eğer onlar mutsuzsa onların mutlu olmaları için belediye başkanlarımız ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar.

Yeni bir tarih yazıyoruz aslında. Yeni bir anlayışı siyasette, yeni bir anlayışı Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Böbürlenen değil, vatandaşını aşağıda gören değil, vatandaşları arasında ayrım yapan değil. Herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı göstererek, hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlara eşit hizmet götürmeyi amaçlıyor bütün belediye başkanlarımız.”

“HERKESİN MUTLU OLDUĞU BİR İSTANBUL, HERKESİN MUTLU OLDUĞU BİR TÜRKİYE”

“Büyükşehir Belediye Başkanımız konuşurken daha önceki dönemlerde ‘bizim belediye, bizden olmayan belediye' şeklinde ayrım yapıldığını, farklı partiden kazanan belediyelere yeterince hizmet götürülmediğini ifade etti. Ama kendisine de söyledim ‘bütün belediyeleri eşit hizmet götürmeye kararlıyım’ diyor. İşte bizdeki siyaset anlayışıyla bizim dışımızdakilerin siyaset anlayışı bu. Neden ayrım yapıyorsunuz?

İstanbul hepimizin İstanbul'u. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış kadim bir kent İstanbul. Bu kentte yaşayan insanların arasında ayrım, ayrıcalık olur mu? Ortak hedef herkesin mutlu olduğu bir İstanbul. Herkesin mutlu olduğu bir Türkiye”