09 Ağustos 2021 0 (245)

Susurluk Belediye Başkanı Güney, BALDEF Genel Kuruluna Katıldı

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, 5 Ağustos Perşembe günü Balıkesirliler Dernekleri Federasyonunun Balıkesir Çamlık Millet Kütüphanesi toplantı salonunda yapılan genel kuruluna katıldı.

BALDEF Kurucu Genel Başkanı Mehmet Çalışkan’ın, üyelerin oylarıyla yeniden genel başkanlığa seçildiği Genel Kurula; Belediye Başkanı Nurettin Güney’in yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, CHP Milletvekilleri Ensar Aytekin ve Fikret Şahin, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, çok sayıda oda ve dernek başkanları katıldı.

Yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren Balıkesirli tüm derneklerin tek bir çatıda toplanması amacıyla kurulan Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu (BALDEF)’in ilk Olağan Genel Kurulu’nu konuşan Başkan Güney, “Hemşeri dernekleri kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendiriyor. Benim bakış açımla şehrine katkı sağlayan herkes o şehirlidir ve nerede yaşadığı, nereli olduğu değil nereli hissettiği önemlidir. Balıkesir dışında yaşayan hemşerilerimizin de bu anlamda Balıkesir’in gelişiminde bu şehrin her sokağında önemli katkısı var” ifadelerini kullandı.

Ortak amaç doğrultusunda bir araya gelerek farklı kültürleri bir arada yaşatmak hemşeri derneklerinin en önemli işlevidir diye konuşan Başkan Güney; “Balıkesir’imizin yöresel kültürlerinin yaşatılması, tanıtılması, hemşerilik hukukunun geliştirilmesi, farklı kimlikler ve farklı kültürlere sahip çıkarak birlik ve beraberlik duygusunun geliştirilmesi için birlik ve kardeşlik içerisinde Balıkesir için üretmeliyiz. Ortak paydamız Balıkesir olmalı. Susurluk Belediyesi olarak Balıkesirlileri bir arada toplayan derneklerimizin şehrimize aidiyet bağlarının güçlendirmesini,  kardeşlik bilinci ve kültürünü oluşturması için her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi isterim.” ifadelerini kullandı.