16 Mart 2020 0 (2061)

Yenimahalle’de eğitim YouTube’a taşınıyor

Yenimahalle Belediyesi, koronovirüs tedbirleri kapsamında ilçenin altı farklı noktasında ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim hizmeti veren Destek Eğitim Merkezleri’ni kapattı.

Ancak, belediyeden yapılan açıklamada bu yıl sınava girecek olan 8 ve 12’nci sınıflar için YouTube kanalı üzerinden eğitim desteğinin süreceği kaydedildi. Yenimahalle Belediyesi’nin YouTube kanalı üzerinden Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12’inci sınıf öğrencileri ile Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan 8’inci sınıf öğrencileri için müfredatlarında kaldıkları yerden devam edecek olan derslerin çekimleri bugün başlayacak. Konu anlatımı ve soru çözümlerinin yapılacağı dersler, belirli periyotlarla kanala yüklenerek yayınlanacak.

ÇOCUKLARIMIZI YARI YOLDA BIRAKMAYACAĞIZ

SALGIN sebebiyle örgün eğitime ara verilmiş olsa da derslerin aksamayacağını ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Virüs salgını nedeniyle eğitime ara verildi, ancak bu yıl geleceklerini belirleyecek hayati önemdeki sınavlara hazırlanacak olan çocuklarımızı yarı yolda bırakmayacağız. Çocuklarımız bu zorunlu tatili boş geçirmesin, eğitim süreci aksamasın diye derslerimize YouTube kanalımız üzerinden devam edeceğiz” diye konuştu.