Sidebar Banner
20 Eylül 2021 0 (240)

Silifke Belediyesi Kendi Asfaltını Üretmeye Başladı

post


Makina ve ekipman sayısını her geçen gün zenginleştiren Silifke Belediyesi kendi bünyesinde asfalt plenti tesisi kurdu.

Belediyeye ait Bahçederesi Üretim Atölyesine kurulan asfalt plenti tesisini yerinde inceleyen ve tesisle ilgili bilgiler alan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok İlçe merkezi ve mahallelerde yapılacak olan yolların kaliteli olması için kullanılan malzemenin ve asfaltın da uygun kalitede olması gerektiğini belirtti.

Kurban kesilerek üretime başlayan asfalt plenti hizmete açılışında konuşan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “Belediyemiz artık bugünden sonra kendi asfaltını kendisi üretecek.

Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz 80 ton/saat üretim kapasiteli otomasyon sistemli asfalt üretim plentimizi bugün hizmete açtık. Yapılan yolların kaliteli, uygun standartlarda olması, kullanılan malzemenin ve asfaltın uygun kalitede olması gerekmektedir. Çünkü standartlara uygun olmayan asfalt bozulmalara neden olmaktadır. Değişen iklim şartlarında, sıcaklık farklarında zarar gören asfalt zamanla da yıpranarak özelliğini yitirmektedir. Halkımıza ve şehrimize ulaştıracağımız asfaltlama hizmetlerini bugün burada hizmete açtığımız bu tesis sayesinde gerçekleştireceğiz. Yürüteceğimiz asfaltlama çalışmaları ile birlikte halkımızın uzun yıllar kullanılabileceği asfaltlama çalışmaları oluşturacağız. Kurduğumuzun tesisin belediyemize, ilçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Altunok, kesilen kurban ve duaların ardından Bahçederesi Belediye Üretim merkezinde hizmete açtıkları asfalt plentini ve diğer üretim alanlarını da gezdi.

 

Yorum Yap