Sidebar Banner
22 Eylül 2021 0 (232)

Taşköprü Yeniden Kendirin Başkenti Olmaya Hazırlanıyor

post


Tarih tekerrür ediyor ve Taşköprü tekrar Kendir (endüstriyel kenevir) üssü oluyor. Kastamonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) öncülüğünde Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal'ın girişimleri netice verdi.

Kastamonu Valilik binasında Vali Avni Çakır başkanlığında gerçekleşen imza törenine Taşköprü Kaymakamı Çağlar Partal, Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve Anadolu Kenevir Endüstri A.Ş. yetkilisi Ahmet Çetinsay’ın yanı sıra Kasiad Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Katar, Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Taşköprü Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik ve Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Betül Cebeci katıldı.

Konuyla ilgili konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, “Taşköprü OSB’de 30 dönüme yapılacak olan elyaf üretim tesisi ile ilk etapta yıllık 10.000 ton kendirden elyaf üretilecek, 10.000 dönüm kendir ekimi yaptırılacak. Kastamonu Valimiz Avni Çakır’ın himayelerinde, Taşköprü Kaymakamımız Çağlar Partal ve Kastamonu Belediye Başkanımız Galip Vidinlioğlu, yatırımcı Dr. Ahmet Çetinsaya ve Uğur Gazanker’in katılımlarıyla Taşköprü OSB’de yer tahsisi protokolünü imzalamanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Taşköprü ilçemiz için büyük önem arz eden kendir bitkisinin yeniden ilçemizde ekilecek olması çiftçimize ve ilçemize ekonomik anlamda da ciddi katkı sağlayacak. Bu vesile ile bugün imzaları atılan projenin ilçemize ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Umuyorum Taşköprü ilçemiz geçmişte olduğu gibi bu proje ile yeniden kendirin başkenti olacaktır” dedi.

Yapılacak olan yatırımla ilk başta 20 dönüm kapalı alan ve 10 dönüm açık alanda kendirden elyaf üretimi yapılacak. Akabinde iplik üretim tesisi kurulacak. İlk yıl 5.000 dönüm ikinci yıl 10.000 dönüm kenevir ekimi gerçekleştirilecek. Yatırımcı çiftçiyi sübvanse edecek.

 

Yorum Yap