20 Eylül 2021 0 (246)

Ahmetli’de 19 Eylül Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ahmetli’de de 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenler ile kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törenler Şehit ve Gazi aileleri ile bir arada yenilen yemek ile sona erdi.

Ahmetli’de 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenler ile kutlandı. Günün ilk töreni Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Jandarma Komutanlığı adına Astsubay Çavuş Asayiş Tim Komutanı Giray Güner yaptı. Günün ikinci programı ise Şehitlikte düzenlendi. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. Ardından Ahmetli Kaymakamı Abdullah Kurt, Gazileri ve Şehit Ailelerini makamında kabul ederek Gaziler Gününü kutladı. Günün son programında ise Kaymakam Abdullah  Kurt ve Belediye Başkan vekili Salih Tekeli Şehir ve Gazi aileleri ile düzenlenen yemekte bir araya geldi. Programlara ayrıca İlçe Jandarma Komutanı Uçal Karataş, Milli Eğitim Müdürü Cendel Akçay, Ak Parti İlçe Başkanı Harun Kaçar, MHP İlçe Başkanı Rüştü Bozer ve meclis üyeleri de katıldı.