04 Şubat 2020 0 (630)

Atay 'Sanat Dostu Belediye Başkanı' seçildi

Tiyatro Gazetesi’nin “6.Anadolu Tiyatro Ödülleri" töreni İstanbul Fatih’te bulunan Su Sanatları Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, jüri tarafından “Sanat Dostu Belediye Başkanı” ödülüne layık görüldü.

Sanata ve sanatçıya verdiği değerle Efeler’de bir çok yeniliğe imza atan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Sanat Dostu Belediye Başkanı seçildi. Ödül töreninde konuşan Atay, “ Öncelikle bana bu ödülü laik gören Tiyatro Gazetesi’ne çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık bir yıldır Efeler Belediye Başkanıyım.Göreve geldikten sonra Efeler Belediyesi olarak Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu kurduk. Ardından yayın kurulunu oluşturduk.Neredeyse her mahallemizde Sanat ve Kültür Merkezleri açıyoruz. Maalesef yaşadığımız kentte uyuşturucu kullanım yaşı ortaokul birinci sınıfa kadar düşmüş durumda. Çocuklarımızı bu bataklıktan çıkarmak için sanata ve spora yönlendiriyoruz. Sanat ve Kültür Merkezlerimizde çağdaş Atatürkçü eğitmenlerimiz, öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için sanata yönlendiriyorlar. Aynı zamanda da Efeler Spor Kulübü’nü kurduk. Takımımız ilk sezonunda bulunduğu lig de şampiyon oldu. Efeler Belediye Başkanı olarak benim görevim “Marka Kent” yaratmak. Efeler ilçesinin ismini sanatla ve sporla tüm Türkiye’ye duyuracağız.” dedi.