02 Haziran 2020 0 (501)

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden 8 kilometrelik bisiklet yolu daha

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla, Erdemli İlçesi’ne 8 kilometre uzunluğunda bir bisiklet yolu kazandırdı.

Yaz aylarında Mersin’in hareketli bölgelerinden biri olan Kargıpınarı ve Alata Mahalleleri arasındaki sahil yolu, vatandaşlara çevreci ve ekonomik faydalar sağlayıp, denize sıfır bir noktada kilometrelerce kesintisiz bisiklet sürme keyfi yaşatacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in çevre dostu yönetim anlayışı, kente 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nün amacını karşılayan bir örnek sundu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Erdemli İlçesi Kargıpınarı ile Alata Mahalleleri arasındaki sahil yoluna 8 kilometre uzunluğunda bir bisiklet yolu kazandırdı.

Bisikletliler için ayrı, yayalar için ayrı yol

Büyükşehir, Erdemli İlçesi Kargıpınarı ile Alata Mahallelerinin sahil şeridindeki yaklaşık 5 metre genişlik ve 8 kilometre uzunluğundaki yolun yaklaşık 2,5 metrelik kısmını bisiklet yolu yaptı.

Araç trafiğine kapalı yol, özellikle yaz aylarında yayalar tarafından yoğun bir şekilde kullanılırken, bisikletlilerin de tercih ettiği güzergahlar arasında yer alıyordu. Bisikletlilerin ve yayaların aynı anda kullandığı yolun yarattığı karmaşa kimi zaman çocuklar için de tehlike yaratıyordu.

Bisiklet yolu, Dünya Bisiklet Günü’ne hazırlanıyor

Büyükşehir, 8 kilometrelik yola çevre dostu bir çözüm getirdi. Birleşmiş Milletler tarafından 2018’de ilan edilen 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü öncesi çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, bölgeye 3 Haziran’da 8 kilometre uzunluğunda bir bisiklet yolu kazandırıyor.

Yolda asfalt, peyzaj ve temizlik çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir, bünyesindeki Yol Çizgi Aracı’yla bisiklet yolu çalışmalarına başladı. Ortalama 1200 kilogram soğuk yol çizgi boyası kullanan ekipler, yolu bisikletliler ve yayalar için düzenledi. Ekipler, yoldaki çizgi çalışmalarını levha ve figür çizim çalışmalarıyla sürdürdü.

Vatandaşlar kesintisiz olarak 8 kilometre boyunca pedal çevirebilecek

Yaz aylarının başlamasıyla bölgedeki yazlıklarda veya otellerde konaklayan vatandaşlar, sahil yolunda 8 kilometre boyunca aralıksız pedal çevirme şansına kavuşuyor. Yolun kuzey kısmından yayalar, güney kısmından ise bisikletliler geçebiliyor.

Böylece yoldaki karmaşanın önüne geçilirken, çocukların da güvenliği sağlanmış oluyor. Büyükşehir’in Erdemli’ye kazandırdığı bisiklet yolu, vatandaşların ulaşım aracı olarak bisikleti tercih etmelerine de fırsat sunuyor. Büyükşehir’in 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nün amacıyla örtüşen hizmeti, hem kente hem de kişilere çevreci ve ekonomik faydalar sağlıyor.