27 Nisan 2020 0 (468)

Bu sabah başladı! Polis izin belgesi görmeden geçirmiyor

Sokağa çıkma kısıtlaması sonrası İstanbul’da adalara giriş ve çıkışlar bugünden itibaren polis ekipleri eşliğinde izin belgesi olup olmadığını kontrol ederek yapılacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Adalar için giriş ve çıkış kısıtlaması başladı. Bostancı İskelesi'nde bekleyen görevliler çalışma ve ikametgah belgesi bulunmayan vatandaşların vapura binmesine izin vermedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Adalar için alınan kısıtlama kararı bugün itibarıyla uygulanmaya başladı. 31 Mayıs 2020 Pazar günü saat 24.00'a kadar belirlenen istisnalar dışında Adalar'a giriş ve çıkış yapılamayacak. Bazı vatandaşların sabah saatlerinde Bostancı İskelesi'nden adalara gidecek olan vapura binmek için iskeleye geldiği görüldü. İskelede bekleyen Şehir Hatları görevlileri adalara gitmek isteyen vatandaşların çalışma ve ikametgah belgeleri olup olmadığını kontrol etti. Belgelerini gösteren kişiler vapura binerken, belirlenen istisnalar kapsamında belgesi bulunmayan kişilerin vapuruna binmesine izin verilmedi.

"GEÇEMİYORUM, EVRAK ALMAMIZ GEREKİYORMUŞ"

İnşaat sektöründe çalışan Süleyman Akdemir, çalışma belgesi olmadığı için Büyükada'ya gidemedi. Akdemir, "Adaya geçemiyorum. Evrak almamız gerekiyormuş. Aslında çalışma belgemiz var. Bugün geçebilseydik, belgeyi iş yerinden alacaktık. Şu an geçemediğim için iş yeri nasıl gönderecek onu da bilmiyorum" dedi.

VAPURDA KOLTUKLAR BOŞ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında günübirlik ziyaretçilerin adalara gezmeye gitmesinin önüne geçilmesi için alınan kısıtlama kararı sonrası bu sabah Bostancı'dan Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve Büyükada seferini yapan vapurda, koltukların büyük bir bölümünün boş olduğu görüldü.

portakal olmak üzere beş ana üründe fiyatı belirliyor ve bu sayede İzmir genelinde fiyat tanzimi sağlamayı hedefliyor. Seyyar Pazar’daki ürün çeşidi ise gelen talepler üzerine artırılıyor.
Halkın Bakkalı üreticiye nefes oldu
Koronavirüs salgınında tüm ülkeye örnek bir dayanışma modeli uygulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların Bizİzmir dijital platformları aracılığıyla Halkın Bakkalı'ndan satın aldıkları gıda paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Türkiye’nin dört bir yanından 30 üretici kooperatifine ait yaklaşık 300 çeşit ürünün yer aldığı Halkın Bakkalı, hem yerel üretime destek oluyor, hem de kentliyi sağlıklı gıdayla buluşturuyor. İlk şubesi Kemeraltı’nda açılan ve ilerleyen dönemde tüm yurtta yaygınlaştırılması hedeflenen Halkın Bakkalı’nın ikinci şubesi ise Gültepe semtinde açılacak.

Süt tankı ve pazar desteği
Büyükşehir Belediyesi kentliyi sağlıklı ve güvenilir gıdayla buluşturmak amacıyla Bostanlı ve Balçova eko-pazarlarını da her hafta kesintisiz açmaya devam ediyor. Köylerde doğal ve hijyenik süt üretimini desteklemek ve sütün soğuk zincire dahil edilebilmesi için Bergama Kozak Çamavlu, Kiraz Çömlekçi ve Beydağ tarımsal kalkınma kooperatiflerine her biri 6 tonluk toplam 3 adet süt soğutma tankı hibe edilecek.

Zeytin üreticilerine bordo bulamacı
Zeytin üreticilerinin en önemli sorunlarından halkalı leke hastalığına karşı havza bazlı mücadeleyi sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Barutçu ve Menderes Gölova’daki desteklerine Bayındır’ın Demircili, Ergenli ve Turan mahallelerini de ekledi. Destekler kapsamında yaklaşık 20 bin zeytin ağacında koruma desteği sağlayabilmek amacıyla bölgedeki zeytin üreticilerine bordo bulamacı dağıtıldı.