26 Şubat 2020 0 (657)

Yavuz'dan eski belediye başkanına suç duyurusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz,Ferizli Sinanoğlu Belediyesi'nin eski başkanı Hüseyin Sevinç hakkında suç duyurusunda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, 15 Şubat günü Bolu'da katıldığı bir programda ilimiz Karasu ve Kocaali'de üretilen fındığın kazancıyla bir tank alınamadığını ileri sürmüştü. Yavuz'un bu açıklaması çeşitli çevrelerden tepki çekerken, 2009 - 2014 yılları arası  AK Parti'den Ferizli Sinanoğlu Belediye Başkanlığını yapan Hüseyin Sevinç de Yavuz'u eleştirdi.

Ali İhsan Yavuz, Hüseyin Sevinç'in sosyal medyadan yaptığı paylaşımdaki bazı ifadelerle ilgili kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Eski Başkan Sevinç de, çağrı üzerine Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'de ifade verdi.

Bu gelişmeyi de sosyal medyadan duyuran Sevinç, "Öyle tahmin ediyorum ki, ilk defa bir vekil kendi partisinden belediye başkanlığı, kurucu belde başkanlığı, kurucu ilçe yöneticiliği yapmış birisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Nedeni de Kocaali ve Karasu fındıkçısını ve sayın Cumhurbaşkanımızı savunup sosyal medyadan vekilik konuşmasına cevap verip paylaşım yapmaktır. Bu gibi, bizlerin yani vatandaşın desteği ile makam mevki sahibi olup da haddini aşanlarla, vatandaşı yok sayan kıravatlı hadsizlerle mücadelem devam edecektir. Ben AK Partiliyim. Aksini iddia edenlerle her türlü müsabakaya varım. Ben bu vatanın bu bayragın ve bu milletin sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hastasıyım. Bu kardeşinizi ama kimse makamı, mevkisi kim olursa olsun beni bu sevdamdam kimse vazgeçiremez bu böyle biline" ifadelerini kullandı.